Πρόσβαση στην πλατφόρμα Moodle των Εκπαιδευτών και των Σπουδαστών.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την εγκατάσταση και την εφαρμογή της τελευταίας έκδοσης της εκπαιδευτικής πλατφόρμας τηλε-κατάρτισης Moodle, πλατφόρμα που χρησιμοποιείται κυρίως στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ευχαριστούμε πολύ τον εκπαιδευτή μας και Χημικό κ. Αντώνη Κοκολάκη , ο οποίος επιμελήθηκε και στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι η ηλεκτρονική τοποθέτηση του εκπαιδευτικού υλικού από τους εκπαιδευτές  για το κάθε μαθήματος στο τέλος κάθε εβδομάδας. Οι σπουδαστές με τον τρόπο αυτό έχουν οργανωμένο όλο το υλικό τους ανά μάθημα πράγμα που διευκολύνει στην ανάκλησή του οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν. Για το τρέχον εξάμηνο η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση του υλικού και για την ανακοίνωση της ύλης των εξετάσεων.

Παρακαλούμε να σιγουρευτείτε ότι έχετε πρόσβαση όλοι στην πλατφόρμα. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε για κάποιο λόγο επικοινωνείστε με mail  στο mail του Δ.ΙΕΚ Χίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Moodle

Οποιαδήποτε απορία για την πρόσβαση σας στο Moodle δίνεται παρακάτω. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να τις διαβάσετε προσεκτικά (π.χ. οι οδηγίες για τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους διαφέρουν).

  • Για τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ και τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ισχύει η ίδια ακριβώς διαδικασία:

 

  1. Εισέρχεστε την ιστοσελίδα https://iek-chiou.mysch.gr/eclass
  2.   Επιλέγετε “Σύνδεση” (εικ. 1)

  1. Στην συνέχεια επιλέγετε “Ξεχάσατε το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης; ” (εικ. 2)
  2. Στην συνέχεια υπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακτήστε το συνθηματικό σας (εικ. 3).

Α) Αναζήτηση με βάση το όνομα χρήστη

  1. i) το Όνομα Χρήστη για τους εκπαιδευόμενους είναι ο τετραψήφιος αριθμός μητρώου ΑΜΚ (ο οποίος αναφέρεται στα έγγραφα των βεβαιώσεων σας)
  2. ii) το Όνομα Χρήστη για τους εκπαιδευτές είναι το email που έχετε δηλώσει στην γραμματεία του ΔΙΕΚ.

Β) Αναζήτηση με βάση τη διεύθυνση ηλε.ταχυδρομείου

Για τους εκπαιδευτές αλλά και για τους εκπαιδευόμενους συμπληρώνετε το email που έχετε δηλώσει για επικοινωνία.

  1. Σε οποιαδήποτε από τις δυο περιπτώσεις θα λάβετε αυτοματοποιημένο email (ελέγξτε και την Ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας) με τον σύνδεσμο και ακολουθείτε τις οδηγίες που σας γράφει ώστε να δώσετε συνθηματικό της επιλογής σας.